Veelgestelde vragen

Wij krijgen veel vragen over verstoppingen van de riolering en afvoeren van doucheputjes en gootstenen. Wij hebben de meeste vragen die we krijgen hier voor je beantwoord.

FAQ

Onze veelgestelde vragen

Wij krijgen veel vragen over verstoppingen van de riolering en afvoeren van doucheputjes en gootstenen. Wij hebben de meeste vragen die we krijgen hier alvast voor je beantwoord. Heb je een andere vraag dan helpen we je hier natuurlijk graag mee.

Wat zijn de symptomen van een verstopte afvoer?

Symptomen van een verstopte afvoer kunnen zijn: langzaam leeglopen van water, borrelende geluiden uit de afvoer, stank uit de afvoer en water dat terugstroomt uit de afvoer.

Waarom raakt mijn riool of afvoer verstopt?

Er zijn verschillende redenen waarom een riool of afvoer verstopt kan raken, waaronder ophoping van vuil, vet, haar, zeepresten, voedselresten, toiletpapier, of zelfs voorwerpen die per ongeluk in de afvoer zijn gevallen.

Wat zijn de risico's van het gebruik van ontstoppingsmiddelen?

Ontstoppingsmiddelen bevatten vaak chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en het milieu. Bovendien kunnen ze de leidingen beschadigen als ze niet correct worden gebruikt.

Wanneer moet ik een professional inschakelen om mijn riool te laten ontstoppen?

Als u meerdere pogingen heeft gedaan om de afvoer te ontstoppen en het probleem blijft bestaan, of als u vermoedt dat de verstopping dieper in het leidingstelsel zit, is het raadzaam om een professional in te schakelen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn afvoer verstopt raakt?

Om verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om alleen water, toiletpapier en afval door de afvoer te spoelen. Het is ook verstandig om regelmatig een zeefje of filter te gebruiken om grotere deeltjes op te vangen.

Wat zijn de kosten van het ontstoppen van een riool of afvoer?

De kosten van het ontstoppen van een riool of afvoer variëren afhankelijk van de locatie van de verstopping, de ernst van de verstopping en de gebruikte methode. Het is raadzaam om verschillende offertes te vergelijken voordat u een beslissing neemt.

Hoe lang duurt het om een riool of afvoer te ontstoppen?

De tijd die nodig is om een riool of afvoer te ontstoppen hangt af van de oorzaak en de ernst van de verstopping, evenals de gebruikte methode. In sommige gevallen kan het probleem binnen enkele minuten worden opgelost, terwijl in andere gevallen meer tijd nodig is.

Hoe kan ik mijn afvoer onderhouden om verstoppingen te voorkomen?

Om uw afvoer goed te onderhouden, is het belangrijk om regelmatig warm water door de afvoer te spoelen, geen vaste stoffen of vet door de afvoer te spoelen en regelmatig een afvoerreiniger te gebruiken.

Staat jou vraag hier niet bij of heb jij een andere vraag?

Stel jou vraag dan direct door op een van onderstaande knoppen te klikken!

Riool ontstoppen | Afvoer verstopt?

Wij helpen je graag!

Geen voorrijkosten of prijzen per meter. 90% van onze klussen is binnen een uur opgelost.

kornet riooltechniek

Reviews

Wat klanten van ons vinden

Wij zijn trots op wat klanten van ons vinden. De beste reclame is dan ook de mond tot mond reclame.

Delleman

Top service!

Wij hebben inmiddels meerdere keren een beroep gedaan op Rene en altijd tot volle tevredenheid. Hij geeft in tegenstelling tot de meeste andere bedrijven aan hoe laat hij komt, in plaats van op welk dagdeel hij komt. Je hoeft dus niet een hele ochtend of middag vrij te houden in je agenda. Ook is hij niet te beroerd om tegen zeer redelijk tarief 's avonds of in het weekend te komen. Niet verder zoeken, gewoon Kornet Riooltechnieken benaderen.

Jan Boer

Snel en vakkundig

Ik kan René al wat langer. René is altijd goed bereikbaarder doet zijn best om zo snel mogelijk ter plaatse te zijn en de problemen op te lossen. Hij doet dat snel en vakkundig en gaat pas weg als de problemen zijn opgelost en de klant tevreden is. Dat allemaal tegen een zeer redelijk tarief. Goed dat er vandaag de dag nog zulke bedrijven en mensen te vinden zijn. Ik ben dan ook meer dan tevreden met de service die René ons biedt

Martine

Uitstekend

Rene is een professionele loodgieter die geen probleem uit de weg gaat en doorgaat tot hij een oplossing voor het probleem heeft gevonden. Ik had best een groot probleem in de wc en hij liep naar de auto wat te halen en zei 'soms zit het mee en soms zit het tegen' maar bleef goedgemutst en haalde alles eruit om het te fixen !! Dank Rene. De volgende keer kom ik zeker bij Rene terug.